31 Temmuz 2011 Pazar

13.gün (20.07.2011)

Şantiyede yoğun iş temposu devam ediyor. Artık yapılan her bir iş ile projenin sonuna bir adım daha yaklaşmanın heyecanı herkesi sarmış durumda…

Havuz konstrüksiyonu dün yapılmıştı, bugün de zımparalanarak pas önleyici ile boyanması tamamlandı.




Havuzun üzerine yerleştirilecek betonun kalıbını çakan öğrenciler, zemine asma yaprakları yapıştırarak beton dökümünü yaprakların üzerine gerçekleştirdiler. Mevcutta bulunan asma ağacından ilham alınarak yapılan bu uygulama ile havuzun üzerindeki betonun, dokusu ile farklılaştırılması öngörüldü.



Bitkilendirme için bırakılan yeşil alanın etrafı tuğla duvar ile örülerek, kahve saçağı ile meydan arasında görsel bir ayrım gerçekleştirmek istenirken aynı zamanda buraya oturma birimi olarak kullanılması öngörüldü.

Meydanın girişine, dışarıdan araç girişini engellemek ve oturma birimi işlevini üstlenecek tuğladan birimler örüldü. Bu tuğla birimler yerdeki seramik dokunun içerisinden yükseltilerek, üzerlerine seramik konuldu. Bu şekilde ana konsept olan yeri şekillendirmek fikrine sadık kalınarak, yerin oturma birimlerini şekillendirdiği bir tasarım gerçekleştirilmiş oldu.


Tuvalet iç sıvası yapılarak, seramik döşenmesine hazır hale getirilirken, dükkanların boyaması da bitirildi.Yer seramiklerinin döşenmesi de tüm hızıyla devam ediyor.


Yoğun bir günün sonunda öğrenciler 1989 yılında Ağahan ödülü almış , 1971 yılında yapılmış Sedat Gürel evini ziyaret ettiler. Bir mimarın evini, onu titizlikle inşa ettirmiş oluşunu gören öğrenciler aynı zamanda yerel malzemenin kullanımına, araziye göre bir yerleşimin tasarlanışı, evin birimlerinin birbirinden açık alanlar ile ayrılması gibi farklı yaklaşımları görme fırsatı yakaladılar.




Ziyaretin ardından öğrenciler ve moderatörler bir çay bahçesinde oturarak sohbet ettiler. Tasarım sürecinden uygulama sürecine kadar bu on beş günlük sürecin değerlendirilmesi yapıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder